Om oss

Vi er en familie på seks - Nik og Maria og barna våre Ronja, Freja, Falk og Ulv - som i 2010 bosatte oss på vakre Sollien gård i Sauargrenda i Sandsvær. Her har vi skapt nytt liv på en gård som lenge sto tom og forlatt, og nå bobler det av liv og lyder her. Vi har telemarkskuene Buttercup og Tussi, dølahesten Borklill, spælsauene Thelma og Stewart, en god del høner og en hane, etpar griser, kattene Boo og Sioux, kaninene Poppy og Penelope, og ulvehunden vår Billie.

Maria jobber som fotograf under to foretak; Maria Vatne fotografi (www.mariavatne.no), som tar på seg alt mulig av fotograferinger (feks bryllup, baby, familie, reklame, portrett), og HEI BABY fødselsfotografering (www.birth.no).
Hun har elsket dyr siden hun var liten, og har hatt hund hele livet. Golden retrieveren Hanco var fast følgesvenn i barndommen, og siden har hun hatt flere hunder. Nå er det ulvehundtispen Billie som er familiehunden.
Maria har gått mange kurs med hundene sine, blant annet på Canis hundeskole i Trondheim (klikkerkurs og hverdagslydighet), og på Troll hundeskole med Anne-Lill Kvam på Kongsberg (privattimer og spor/søk). Hun har også vært assistent for Anne-Lill Kvam i hennes kurs. Hun har lest mye hundepsykologi, og følger tankesettet til blant andre Kvam og Turid Rugaas når det gjelder hvordan vi mennesker skal forholde oss til hundene (positiv forsterkning).

Nik jobber hjemme på gården vår, og tar i tillegg oppdrag innen trefelling/hogst når det byr seg. Han har bakgrunn innen mye rart; han har vært melkeprodusent i England, dykkerinstruktør i Tenerife, og småflypilot og flyskoleleder i Portugal. Han har vokst opp på en stor melkegård i England, hvor også moren hans startet et hundepensjonat da han var liten. Dette pensjonatet vokste seg etterhvert ganske så stort, og drives nå av Niks bror, med plass til over 100 hunder. Niks mor har på sin side startet et nytt hundepensjonat i Portugal - så Sollien gård er med dette det tredje pensjonatet i Payne-familien! Nik har jobbet både for sin mor og bror, og har erfaring med denne typen drift. Årevis av oppsamlet kompetanse i familien er også godt å kunne dra nytte av.